Daily Reasoning Quiz @ Letter Coding & Decoding

1. In a code, CORNER is written as GSVRIV. How can CENTRAL be written in that code?  

A.  DFOUSBM
B.  GIRXVEP
C.  GNFJKER
D.  None of these

Answer : B.  GIRXVEP


2. Which of the following words would correctly decode the word ZHOFRPH if the simple alphabet shifting code is used?  

A. ARTISTS
B. COMPUTE
C. MAILING
D. MAILING

Answer : D. MAILING

3. If people is coded as PLPOEE, how is trend coded?  

A.  TNERD
B.  DNERT
C.  NDETR
D.  TRDNE

Answer : A.  TNERD

4. If in a code language, COULD is written as BNTKC and MARGIN is written as LZQFHM, how will MOULDING be written in that code?  

A.  CHMFINTK
B.  LNKTCHMF
C.  LNTKCHMF
D.  NITKHCMF

Answer : C.  LNTKCHMF

5. In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?  

A.  CHRONRD
B.  DSOESPI
C.  ESJTPTF
D.  ESOPSID

Answer : A.  CHRONRD

6. In a certain code, COMPUTER is written as RFUVQNPC. How is MEDICINE written in the same code?  

A.  EOJDJEFM
B.  EOJDEJF
C.  MFEJDJOE
D.  MFEDJJOE

Answer : A.  EOJDJEFM

7. If FRAGRANCE is written as SBHSBODFG, how can IMPOSING be written?  

A. NQPTJHOJ
B. NQPTJOHI
C. NQTPJOHJ
D. NQPTJOHJ

Answer : D. NQPTJOHJ


8. If VICTORY is coded as YLFWRUB, how can SUCCESS be coded?  

A.  VXEEIVV
B.  VXFFHVV
C.  VYEEHVV
D.  VYEFIVV

Answer : B.  VXFFHVV

9. If in a certain language KINDLE is coded as ELDNIK, how is EXOTIC coded in that code?  

A.  EXOTLC
B.  CXOTIE
C.  COXITE
D.  CITOXE

Answer : D.  CITOXE

10. According to a military code, SYSTEM is SYSMET and NEARER is AENRER. What is the code for fraction?  

A.  CARFTINO
B.  CARFNOIT
C.  FRACNOIT
D.  ARFCNOIT

Answer : B.  CARFNOIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *