Daily Reasoning Quiz @ Letter Coding & Decoding

11. In a certain code INSTITUTION is written as NOITUTITSNI. How is PERFECTION written in that code?  

A.  NOICTERFREP
B.  NOITCEFERP
C.  NOITCEFRPE
D.  NOITCEFREP

Answer : D.  NOITCEFREP


12. In a certain language ,MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code?  

A. CPNCBX
B. CPNCBZ
C. CPOCBZ
D. CQOCBZ

Answer : B. CPNCBZ

13. In a code language if TRAINS is coded as RTIASN, how PISTOL will be coded in the same language?  

A.  SITLOP
B.  IPSTLO
C.  SIPTLO
D.  IPTSLO

Answer : D.  IPTSLO

14. If JOSEPH is coded as FKOALD, then GEORGE will be coded as  

A.  CADMNO
B.  CAKNIT
C.  CAKNCA
D.  JAKINS

Answer : C.  CAKNCA

15. If POND is coded as RSTL, how is HEAR written in that code?  

A.  GHIJ
B.  GHIZ
C.  JIGZ
D.  JCLZ

Answer : C.  JIGZ

16. If BOMBAY is written as MYMYMY, how will TAMIL NADU will be written in that code?  

A.  ALDALDALD
B.  IATIATIAT
C.  TIATIATIA
D.  MNUMNUMNU

Answer : D.  MNUMNUMNU

17. In a certain code, the words COME AT ONCE were written as XLNVZGLMXV. In the same code, which of the following would code OK?  

A. LP
B. LM
C. KL
D. KM

Answer : A. LP


18. In a certain language, SOLID is written as WPSLPIMFH

A. What does the code word ATEXXQIBVO refer to??   A.  WAGER
B.  EAGER
C.  WAFER
D.  WATER

Answer : D.  WATER

19. In a certain code, REFRIGERATOR is coded as ROTAREGIRFER. Which word would be coded as NOITINUMMA?  

A.  ANMOMIUTNI
B.  AMNTOMUIIN
C.  NMMUNITIOA
D.  AMMUNITION

Answer : D.  AMMUNITION

20. If in a certain code, CORPORATIONS, is written as PROCTAROSNOI, then how is JUDICIAL written in that code?  

A.  UJIDICLA
B.  IDUJICLA
C.  IDUJLAIC
D.  UJIDLAIC

Answer : C.  IDUJLAIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *