Daily English Quiz – Idioms and Phrases @ 30th Dec 2018

1. He passed himself off as a noble man.

1. Pretended to be
2. Was looked upon
3. Was regarded as
4. Was thought to be

ans. 1

2. Since he knew what would happen, he should be left to stew in his own juice.

1. Make a stew
2. Boil
3. Suffer for his own act
4. Suffer in his own juice

ans. 3

3. In the organised society of today no individual or nation can plough a lonely furrow.

1. remain unaffected
2. do without the help of others
3. survive in isolation
4. remain non-aligned

ans. 2

4. Do no trust a man who blows his own trumpet.

1. flatters
2. praises others
3. praises himself
4. admonishes others

ans. 3

5. This matter has been hanging fire for the last many months and must therefore be decided one way or the other.

1. hotly debated
2. going on slowly
3. stuck up
4. ignored

ans. 2

6. I am afraid he is burning the candle at both ends and ruining his life.

1. wasting his money
2. becoming overgenerous
3. losing his objectives
4. overtaxing his energies

ans. 4

7. It was he who put a spoke in my wheel.

1. tried to cause an accident
2. helped in the execution of the plan
3. destroyed the plan
4. thwarted in the execution of the plan

ans. 4

8. I did not mind what he was saying, he was only through his hat.

1. talking nonsense
2. talking ignorantly
3. talking irresponsibly
4. talking insultingly

 

 

ans. 1

9. Sobhraj could be easily arrested because the police were tipped off in a advance.

1. Toppled over
2. Bribed
3. Given advance information
4. Threatened

ans. 3

10. He is out and out a reactionary.

1. thoroughly
2. no more
3. in favour of
4. deadly against

ans. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *